Pileća prsa u umaku od šampanjca

Pileća prsa u umaku od šampanjca

Pileća prsa u umaku od šampanjca
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno, brzo i ukusno!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa
  • 1/3 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 šalice maslaca
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1.5 šalice šampanjca
  • 1 šalica vrhnja
  • 1 žličica ružmarina
  • 1 žličica peršina

Priprema

Pileća prsa posoliti, popapriti i uvaljati u brašno. U velikoj tavi, na srednjoj temperaturi, rastopite maslac i maslinovo ulje. Piletinu pecite 5 minuta, okrenite i dodajte šampanjac. Kuhajte 12 - 15 minuta. Dodajte vrhnje i ružmarin te kuhajte dok ne proključa. Stavite pileća prsa na tanjur, prelijte umakom i ukrasite peršinom. Preporučamo da kao prilog poslužite rižu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti