Pileća prsa u umaku od senfa

Pileća prsa u umaku od senfa

Pileća prsa u umaku od senfa
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.04.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna zapečena piletina.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 komada pilećih prsa
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žličice timijana
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica senfa

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Piletinu posolite i popaprite. Pecite na tavi 2 minute sa svake strane i izvadite. U tavu dodajte temeljac, timijan i češnjak. Pustite da proključa. Dodajte ocat i senf, kuhajte oko 1 minutu, neprestano miješajući.

Piletinu stavite u dublju vatrostalnu posudu i prelijte umakom od senfa. Pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice, piletinu izvadite iz posude i pustite da odstoji oko 5 minuta. Umak kuhajte oko 2 minute prije posluživanja s piletinom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti