Pileće okruglice s češnjakom i medom

Sočan recept za ljubitelje slatko-ljutkastih kombinacija!

Sastojci

 

Za okruglice:

  • 1 kg mljevene piletine
  • 2 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • ½ male glavice luka
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1.5 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra

Za umak:

  • 8 žlica meda
  • 2 žličice ljutog umaka
  • 2 žličice umaka od soje
  • 2 režnja češnjaka

Priprema pilećih okruglica s češnjakom i medom

  1. Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva.
  2. U zdjelu stavite mljevenu piletinu, jaja, krušne mrvice, sitno nasjeckani luk i začine (origano, češnjak u prahu, sol i papar). Sve dobro promiješajte.
  3. Rukama oblikujte kuglice jednake veličine i ravnomjerno ih poslažite na lim za pečenje na koji ste stavili masni papir.
  4. Pecite oko 15 minuta.
  5. Za to vrijeme u manji lonac stavite med, ljuti umak, umak od soje i protisnuti češnjak. Zagrijavajte na srednjoj vatri uz konstantno miješanje dok ne zakuha.
  6. Nakon što zakuha smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha još 5 do 6 minuta uz povremeno miješanje.
  7. Mesne okruglice prelijte dobivenim umakom i vratite u pećnicu na još 2 minute kako bi se umak zapekao.
  8. Poslužite uz kuhanu rižu.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali