Pileće okruglice s češnjakom i medom
- Objavljeno: Petak, 15.10.2021.
Sočan recept za ljubitelje slatko-ljutkastih kombinacija!
Sastojci
Za okruglice:
- 1 kg mljevene piletine
- 2 jaja
- 150 g krušnih mrvica
- ½ male glavice luka
- 2 žličice sušenog origana
- 1.5 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
Za umak:
- 8 žlica meda
- 2 žličice ljutog umaka
- 2 žličice umaka od soje
- 2 režnja češnjaka
Priprema pilećih okruglica s češnjakom i medom
- Uključite pećnicu da se zagrije na 250 stupnjeva.
- U zdjelu stavite mljevenu piletinu, jaja, krušne mrvice, sitno nasjeckani luk i začine (origano, češnjak u prahu, sol i papar). Sve dobro promiješajte.
- Rukama oblikujte kuglice jednake veličine i ravnomjerno ih poslažite na lim za pečenje na koji ste stavili masni papir.
- Pecite oko 15 minuta.
- Za to vrijeme u manji lonac stavite med, ljuti umak, umak od soje i protisnuti češnjak. Zagrijavajte na srednjoj vatri uz konstantno miješanje dok ne zakuha.
- Nakon što zakuha smanjite vatru i ostavite da se lagano kuha još 5 do 6 minuta uz povremeno miješanje.
- Mesne okruglice prelijte dobivenim umakom i vratite u pećnicu na još 2 minute kako bi se umak zapekao.
- Poslužite uz kuhanu rižu.