Pileći bataci punjeni začinskim biljem

Od sada ćete batake uvijek ovako pripremati.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica nasjeckanog peršina
- 1 šalica nasjeckanog korijandra
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 1/2 žličice soli
- naribana korica od 2 limuna
- 6 pilećih zabataka
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Pomiješajte začinsko bilje, ulje, sol, limunovu koricu i češnjak. Stavite po 1 žličicu smjese ispod kožice bataka. Pridržite kožicu i umasirajte smjesu kako bi se ravnomjerno rasporedila ispod kožice. Ako je potrebno pomoću čačkalica zatvorite batake.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Pecite batake 30 do 35 minuta, dok ne postanu mekani. Izvadite i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345