Pileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"
Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa ju dodajte umaku ako vam ispadne previše gust.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 filea pilećih prsa Cekin
- maslinovo ulje
- 200 g fettuccina (širokih rezanaca)
- 150 g grčkog jogurta Vilikis
- 2 žlice maslaca 'z bregov
- 100 g sitno naribanoga tvrdog sira Bovidura Vindija
- prstohvat češnjaka u prahu (ili granulama)
- 1 žlica usitnjenog lišća svježeg peršina
- sol, papar
Stavite 1 l vode s malo soli da zavri.
Osoljena pileća prsa pecite u poklopljenog tavi, na 1 žlici maslinova ulja 10 do 15 minuta (ovisno o debljini). Povremeno okrenite da se zapeku sa svih strana.
Za to vrijeme stavite tjesteninu u kipuću vodu i skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite na toplo.
Pečena prsa izvadite iz tave i odložite na toplo.
Na istoj masnoći u tavi zagrijte maslac, na to dodajte jogurt, malo soli i češnjak u prahu.
Kad zakuha, dodajte peršin, naribani sir i vruću tjesteninu te se zajedno dobro promiješajte.
Koristite Cekin piletinu provjerene kvalitete!
Izvor:
www.vindija.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s tjesteninom i povrćem20 min12345
-
Jela od mesaTjestenina s piletinom30 min12345
-
Jela od mesaZačinjena piletina s tjesteninom35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345