Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 ml soka od limuna
- 2 konzerve ananasa, sok sačuvajte
- Prstohvat soli i papra
- 5 g cimeta, mljevenog
- 3 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
- 225 g maslaca
- 25 g smeđeg šećera
- 3 g muškatnog oraščića, mljevenog
- 24 velike jagode
Priprema
U plitkoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, sok od ananasa iz konzerve, sol, papar i 1 žličicu cimeta. Pomiješajte dobro. Dodajte kockice piletine i marinirajte na 1 sat u hladnjaku.
Ako želite, možete malo i začiniti svoju marinadu za piletinu tako da dodate mljevene ljute paprike. Naravno nemojte pretjerivati da vam ljutina ne preuzme okus kod kasnijeg stapanja s voćnim okusima.
Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu.
U maloj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, 1 žličicu cimeta, smeđi šećer i muškatni oraščić.
Lagano nauljite rešetke roštilja. Koristeći metalne ili drvene štapiće za ražnjiće, naslažite red piletine, ananasa i jagode na svaki štapić (oko 4 - 6 komada svake stavke po jednom štapiću).
S četkom nanesite smjesu maslaca na ražnjiće, a zatim ih bacite na roštilj i pecite sa svih strana dok se piletina ne ispeče, a jagode ne počnu cvrčati. Prosječno vrijeme je oko 8-10 minuta.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine i ananasa1:20h12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići s gljivama i ananasom50 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s umakom od kikirikija30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345