Pileći ražnjići u marinadi od meda
Zanimljiva kombinacija meda i začina dat će pilećim ražnjićima posebnu dimenziju okusa!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 ml biljnog ulja
- 80 ml meda
- 80 ml umaka od soje
- 1/2 žličice crnog papra, mljevenog
- 8 polovica pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
- 2 režnja češnjaka
- 5 kom crvenog luka, narezanog na komade za ražnjiće
- 2 paprike (žuta i crvena), narezane na komade za ražnjiće
Priprema pilećih ražnjića u marinadi od meda
- U veliku zdjeli pomiješajte ulje, med, umak od soje i papar. Prije dodavanja piletine, stavite malu količinu marinade sa strane, jer će vam trebati za premazivanje ražnjića pri pečenju. Zatim u zdjelu dodajte kockice piletine, češnjak, luk i papriku te marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata (optimalno bi bilo ostaviti tijekom noći).
- Zagrijte grill tavu na visoku toplinu.
- Ocijedite marinadu s piletine i povrća. Nabodite piletinu i povrće naizmjence na štapiće za ražnjiće.
- Pecite na 12 do 15 minuta, taman dok se sokovi ne iscijede. Često okrećite i premazujte s marinadom koju ste ostavili sa strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići s gljivama i ananasom50 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaRažnjići od piletine, ananasa i paprike35 min12345
-
Jela od mesaPiletina s umakom od kikirikija30 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići premazani medom i pivom25 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345