Pileći ražnjići u marinadi od meda

Zanimljiva kombinacija meda i začina dat će pilećim ražnjićima posebnu dimenziju okusa!

Sastojci

  • 60 ml biljnog ulja
  • 80 ml meda
  • 80 ml umaka od soje
  • 1/2 žličice crnog papra, mljevenog
  • 8 polovica pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 kom crvenog luka, narezanog na komade za ražnjiće
  • 2 paprike (žuta i crvena), narezane na komade za ražnjiće

Priprema pilećih ražnjića u marinadi od meda

  1. U veliku zdjeli pomiješajte ulje, med, umak od soje i papar. Prije dodavanja piletine, stavite malu količinu marinade sa strane, jer će vam trebati za premazivanje ražnjića pri pečenju. Zatim u zdjelu dodajte kockice piletine, češnjak, luk i papriku te marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata (optimalno bi bilo ostaviti tijekom noći).
  2. Zagrijte grill tavu na visoku toplinu.
  3. Ocijedite marinadu s piletine i povrća. Nabodite piletinu i povrće naizmjence na štapiće za ražnjiće.
  4. Pecite na 12 do 15 minuta, taman dok se sokovi ne iscijede. Često okrećite i premazujte s marinadom koju ste ostavili sa strane.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali