Pileći ražnjići u marinadi od meda
- Objavljeno: Ponedjeljak, 06.05.2024.
Zanimljiva kombinacija meda i začina dat će pilećim ražnjićima posebnu dimenziju okusa!
Sastojci
- 60 ml biljnog ulja
- 80 ml meda
- 80 ml umaka od soje
- 1/2 žličice crnog papra, mljevenog
- 8 polovica pilećih prsa, bez kostiju i kože, narezanih na kockice
- 2 režnja češnjaka
- 5 kom crvenog luka, narezanog na komade za ražnjiće
- 2 paprike (žuta i crvena), narezane na komade za ražnjiće
Priprema pilećih ražnjića u marinadi od meda
- U veliku zdjeli pomiješajte ulje, med, umak od soje i papar. Prije dodavanja piletine, stavite malu količinu marinade sa strane, jer će vam trebati za premazivanje ražnjića pri pečenju. Zatim u zdjelu dodajte kockice piletine, češnjak, luk i papriku te marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata (optimalno bi bilo ostaviti tijekom noći).
- Zagrijte grill tavu na visoku toplinu.
- Ocijedite marinadu s piletine i povrća. Nabodite piletinu i povrće naizmjence na štapiće za ražnjiće.
- Pecite na 12 do 15 minuta, taman dok se sokovi ne iscijede. Često okrećite i premazujte s marinadom koju ste ostavili sa strane.