Piletina i domaći rezanci (visokoproteinsko jelo)

Piletina i domaći rezanci (visokoproteinsko jelo)

Piletina i domaći rezanci (visokoproteinsko jelo)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kuhana piletina s domaćim rezancima za 6 osoba, ukusna i jednostavna za pripremu.  
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 588 kcal / 2.460,19 kJ

Sastojci

Sastojci:

  • 1 cijelo pile
  • 2 jaja
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ulja
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 šalica brašna (približno)

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti:

Veličina porcije - 262 g

Kalorije - 588
Kalorije iz masti - 341 (57%)

Količina po serviranju:
Masti - 37.9g 58%
Zasićene masti - 10.8g 53%
Mononezasićene masti - 15.8g
Polizasićene masti - 8.2g
Transmasti - 0.0g

Kolesterol 233mg 77%

Natrij - 593mg 24%
Kalij - 481mg 13%
Ugljikohidrati - 16.1g 5%
Dijetalna vlakana - 0.6g 2%
Šećeri - 0.2g
Protein - 42.4g 84%


Priprema:

Stavite piletinu u veliki lonac i prelijte s vodom (oko 2 litre).

Nakon što proključa smanjite vatru i kuhajte piletinu 2-1/2 sata.

Dok se piletina kuha - u zasebnu zdjelu - pomiješajte preostale sastojke i dodajte dovoljno brašna da se tijesto može razvaljati.

Razvaljajte tijesto na tanko. Izreži na 0.5 cm široke trake.

Kada je piletina kuhana, uklonite je iz vode i odvoljite kosti od mesa.

Dodajte piletinu i rezance natrag u vodu.

Kuhajte 15 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti