Piletina na kineski s indijskim oraščićima
- Objavljeno: Subota, 12.11.2022.
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kože, narezanih na kockice
- 3 režnja češnjaka, narezanih
- 4 velike žlice sojina umaka
- 2 velike žlice kukuruznog brašna
- 250 g kineskih rezanaca
- 3 velike žlice suncokretovog ulja
- 1 velika žlica sezamovog ulja
- 100 g indijskih oraščića, prženih
- 6 kom mladog luka, narezanih na komade od 5 cm
Priprema piletine na kineski
1. Stavite piletinu u zdjelu te dodajte češnjak, umak od soje i kukuruzno brašno. Sve miješajte dok se piletina dobro ne obloži, a zatim poklopite s folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
2. U međuvremenu, dovedite posudu vode do vrenja i dodajte rezance. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta. Ocijedite dobro. Stavite sa strane.
3. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte ohlađenu piletinu i sve sokove iz marinade.
4. Pržite miješajući na 3-4 minute, taman dok dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte indijske oraščiće i mladi luk te nastavite pržiti miješajući još 2-3 minute.
5. Dodajte ocijeđene rezance te sve skupa pržite još 2 minute.
6. Dobro promiješajte rezance i odmah poslužite.
Indijski oraščići su jako dobar izvor zdravih masti, zbog čega ih stručnjaci preporučuju osobama koje prate veganski tip prehrane. Zdrave masti reguliraju razinu kolesterola, smanjuju razinu lošeg (LDL) i povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola. Također, zdrave masti smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara.
Vezani sadržaj:
- Evo zašto redovito trebate jesti indijske oraščiće
- Saznajte koje su namirnice odličan izvor zdravih masnoća
- 4 prehrambene navike slavnog Toma Cruisea