Piletina na toskanski način

Okus Toskane na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 8 pilećih bataka, bez kože
- 1 čajna žličica maslinovog ulja
- 1 crveni luk, tanko narezan
- 2 crvene paprike, očišćene i narezane
- 1 režanj češnjaka, narezan
- 300 ml pasirane rajčice
- 150 ml suhog bijelog vina
- 1 čajna žličica suhog origana
- 400 g skuhanog konzerviranog graha, ocijeđenog
- 3 velike žlice svježih krušnih mrvica
- Sol
- Crni papar
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite piletinu i držite ju na toplom. Dodajte luk i crvenu papriku u tavu i lagano pirjajte dok omekša, ali da ne dobije boju. Umiješajte i češnjak i popecite na dodatnu minutu.
Dodajte piletinu, rajčicu, vino i origano. Dobro začinite sa solju i paprom, dovedite sve do vrenja, a zatim čvrsto poklopite tavu.
Smanjite vatru i lagano kuhajte, povremeno miješajući, na 30-35 minuta, sve dok piletina ne omekša, a sokovi nestanu.
Umiješajte grah u smjesu piletine i krčkajte na još 5 minuta, taman dok se zagrije. Poprskajte s krušnim mrvicama i zapecite sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ako imate gril, možete i na njemu zapeći.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345