Piletina na toskanski način

Piletina na toskanski način

Piletina na toskanski način
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Okus Toskane na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 8 pilećih bataka, bez kože
  • 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, tanko narezan
  • 2 crvene paprike, očišćene i narezane
  • 1 režanj češnjaka, narezan
  • 300 ml pasirane rajčice
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 1 čajna žličica suhog origana
  • 400 g skuhanog konzerviranog graha, ocijeđenog
  • 3 velike žlice svježih krušnih mrvica
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite piletinu i držite ju na toplom. Dodajte luk i crvenu papriku u tavu i lagano pirjajte dok omekša, ali da ne dobije boju. Umiješajte i češnjak i popecite na dodatnu minutu.

Dodajte piletinu, rajčicu, vino i origano. Dobro začinite sa solju i paprom, dovedite sve do vrenja, a zatim čvrsto poklopite tavu.

Smanjite vatru i lagano kuhajte, povremeno miješajući, na 30-35 minuta, sve dok piletina ne omekša, a sokovi nestanu.

Umiješajte grah u smjesu piletine i krčkajte na još 5 minuta, taman dok se zagrije. Poprskajte s krušnim mrvicama i zapecite sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ako imate gril, možete i na njemu zapeći.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti