Piletina s artičokama i pancetom

Artičoke su odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta pilećih prsa
- 1 šalica nasjeckanih artičoka
- 1/4 šalice nasjeckane pancete
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1/2 žličice češnjaka
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanog ružmarina
- sok od 1 limuna
- sol
- papar
Priprema
Piletinu nasjeckajte na veće komade. U zdjeli pomiješajte limunov sok, sol i papar. Smjesom prelijte piletinu i pustite da stoji oko 30 minuta.
Umutite brašno i temeljac. Zagrijte ulje, dodajte piletinu u tavu i dinstajte oko 5 minuta. Izvadite piletinu iz tave i pustite da stoji sa strane.
Smanjite vatru, dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Smanjite vatru, dodajte pancetu, luk i ružmarin i kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte vino i kuhajte dok tekućina potpuno ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da proključa. Dodajte artičoke i kuhajte oko 2 minute. Dodajte piletinu i peršin i kuhajte oko 5 minuta. Poslužite uz rižu ili tjesteninu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Salate
-
Napitci
-
Salate
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Napitci
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345