Piletina s artičokama i šampinjonima
Mekana piletina u kremastom umaku od vrhnja.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g pilećih prsa
- sol
- papar
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 170 ml pileće juhe
- sok od 1 limuna
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- 170 g srca artičoke
- 1 1/2 šalica narezanih šampinjona
Priprema
Pileća prsa začinite solju i paprom. Pecite ih na vrućem maslinovom ulju 2 do 3 minute sa svake strane. Izvadite ih i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte pileću juhu i sok od limuna. Ulijte vrhnje i promiješajte. Kada prokuha, dodajte artičoke i gljive. Pustite da se kuha dok gljive ne omekšaju. Dodajte pečenu piletinu i ostavite da se kuha nekoliko minuta. Začinite po želji i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345