Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart

Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart

Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart
  • Objavljeno: Srijeda, 21.11.2018.
  • Broj pregleda: 1.124
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Kuhanje ovog popularnog kineskog jela kod kuće izvrsna je opcija jer možete kontrolirati sastojke, što znači da ćete jesti zdravije i kvalitetnije namirnice, a okus će biti još i bolji.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Otkoštenu piletinu bez kožice narežite na kockice. Stavite ju u posudu i pospite kukuruznim škrobom. Dodajte sol i papar i dobro izmiješajte. Dok pripremate piletinu, prepecite indijske oraščiće na tavi.
  2. Na tavi na srednjoj temperaturi zagrijte 1 žlicu ulja. Stavite polovinu piletine i pecite 3 minute, dok ne porumeni. Prebacite na tanjur.
  3. Na vatri zagrijte drugu žlicu ulja i dodajte ostatak piletine, dodajte pola nasjeckanog mladog luka i sitno nasjeckani češnjak. Pecite sve 3 minute, dok piletina ne porumeni.
  4. Nakon 3 minute vratite natrag piletinu, koju ste prvu ispekli, u tavu. Zatim dodajte rižin ocat i sva skupa kuhajte dok ocat ne ispari.
  5. U tavu dodajte Hoisin umak i 2 dl vode. Kuhajte 1-2 minute dok piletina ne omekša. Maknite s vatre i dodajte ostatak mladog luka i prepečene indijske oraščiće. Poslužite toplo s rižom ili drugim prilogom po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti