Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart

Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart

Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 07.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kuhanje ovog popularnog kineskog jela kod kuće izvrsna je opcija jer možete kontrolirati sastojke, što znači da ćete jesti zdravije i kvalitetnije namirnice, a okus će biti još i bolji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g pilećih prsa (3-4 komada)
  • 120 g indijskih oraščića
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 2 žlice šafranovog ulja (ili nekog drugog biljnog ulja)
  • nekoliko komada mladog luka
  • 3 žlice Hoisin umaka (kineski umak od slatkog krumpira, soje i sjemena sezama)
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. Otkoštenu piletinu bez kožice narežite na kockice. Stavite ju u posudu i pospite kukuruznim škrobom. Dodajte sol i papar i dobro izmiješajte. Dok pripremate piletinu, prepecite indijske oraščiće na tavi.
  2. U tavi na srednjoj temperaturi zagrijte 1 žlicu ulja. Stavite polovinu piletine i pecite 3 minute, dok ne porumeni. Prebacite na tanjur.
  3. Na vatri zagrijte drugu žlicu ulja i dodajte ostatak piletine, dodajte pola nasjeckanog mladog luka i sitno nasjeckani češnjak. Pecite sve 3 minute, dok piletina ne porumeni.
  4. Nakon 3 minute vratite piletinu u tavu. Zatim dodajte rižin ocat i sva skupa kuhajte dok ocat ne ispari.
  5. U tavu dodajte Hoisin umak i 2 dl vode. Kuhajte 1-2 minute dok piletina ne omekša. Maknite s vatre i dodajte ostatak mladog luka i prepečene indijske oraščiće. Poslužite toplo s rižom ili drugim prilogom po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti