Piletina s kaduljom i limunom

Piletina s kaduljom i limunom

Piletina s kaduljom i limunom
  • Objavljeno: Utorak, 02.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iako je potrebno tek nekoliko sastojaka, ovaj ukusni recept za piletinu će vas oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa
  • 2 velike žlice fino narezanih svježih listova kadulje
  • korica i sok od 2 limuna
  • sol
  • papar

Priprema piletine s kaduljom i limunom

1. Zagrijte pećnicu na 200°C.

2. Pripremite 8 komada folije tako da u svaki možete zamotati komad pilećih prsa.

3. Stavite komad piletine na foliju te začinite solju i paprom sa svake strane. Posipajte četvrtinu kadulje i ribane korice limuna te po vrhu dodajte malo limunovog soka. Zatim poklopite drugim komadom folije i dobro pritisnite oko rubova kako se ne bi otvaralo tijekom pečenja. Ponovite postupak s preostalom piletinom.

4. Piletinu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne bude dobro pečena.

5. Prije posluživanja svaki komad još prelijte s ostatkom limunovog soka.

6. Poslužite uz prilog po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti