Piletina s kaduljom i limunom
- Objavljeno: Utorak, 02.03.2021.
Iako je potrebno tek nekoliko sastojaka, ovaj ukusni recept za piletinu će vas oduševiti!
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa
- 2 velike žlice fino narezanih svježih listova kadulje
- korica i sok od 2 limuna
- sol
- papar
Priprema piletine s kaduljom i limunom
1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
2. Pripremite 8 komada folije tako da u svaki možete zamotati komad pilećih prsa.
3. Stavite komad piletine na foliju te začinite solju i paprom sa svake strane. Posipajte četvrtinu kadulje i ribane korice limuna te po vrhu dodajte malo limunovog soka. Zatim poklopite drugim komadom folije i dobro pritisnite oko rubova kako se ne bi otvaralo tijekom pečenja. Ponovite postupak s preostalom piletinom.
4. Piletinu pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne bude dobro pečena.
5. Prije posluživanja svaki komad još prelijte s ostatkom limunovog soka.
6. Poslužite uz prilog po želji.