Piletina s limunom, parmezanom i peršinom

Ukusna, sočna, mirisna i hranjiva.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 100g šampinjona
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 1 žlica soka od limuna
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
- 1/2 šalice peršina
Priprema
Zagrijte maslac i maslinovog ulje u tavi. Dodajte piletinu i dinstajte 3 do 4 minute dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite iz tave i pustite da stoji sa strane. Dodajte luk i dinstajte ga 2 do 3 minute. Dodajte gljive i dinstajte ih 4 do 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte ga 1 do 2 minute.
Dodajte sok od limuna, temeljac, vrhnje za kuhanje i piletinu. Kuhajte 2 do 3 minute. Uklonite s vatre, dodajte parmezan i peršin, promiješaje i poslužite uz povrće po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Salate
-
Napitci
-
Salate
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Napitci
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345