Piletina s medom i češnjakom
Tako jednostavna, a tako ukusna, piletina u umaku od meda i češnjaka odličan je izbor za one koji trebaju brzinski recept koji će se svidjeti svima.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa
- ¼ šalice soja umaka
- 3 žlice meda
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice korijandera
- 1 limeta, svježe iscijeđena
- 1 žličica sriracha umaka (po želji)
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica sezama
- 1-2 šalice integralne riže
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C. U posudi pomiješajte umak od soje, med, usitnjeni češnjak, nasjeckani korijander, sok od limete i srirachu, ako koristite.
- Za to vrijeme na piletinu stavite sol, papar i malo maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja i pecite piletinu sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumeni.
- Gotovu piletinu premjestite na tanjur, prelijte ju umakom i pecite u pećnici 20-ak minuta.
- Dok se piletine peče, skuhajte rižu ili drugi prilog po želji. Izvadite piletinu, pospite sezamom, ukrasite s korijanderom ili po želji. Detaljnije upute možete pogledati u videu ispod recepta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaSlatko kisela piletina50 min12345
-
Jela od mesaPiletina u marinadi od meda, češnjaka i đumbira50 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa u umaku od meda i češnjaka40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345