Piletina s povrćem (Crohn friendly) by Petra Terner

Isprobala sam razne kombinacije s piletinom, ali najdraža mi je ona s povrćem. Povrće koje najbolje odgovara s mariniranom piletinom su tikvica, paprika i kukuruz. U ovom receptu sam koristila samo tikvicu.

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa 

  • prstohvat soli 

  • 2-3 žlice bijelog vina 

  • sok i korica od pola limuna 

  • 3 žlice maslinovog ulja 

  • tikvica (ili neko drugo povrće po želji) 

  • temeljac (ili voda) 

Priprema

1. Pripremite marinadu u koju ćete staviti vino, sol, koricu i sok od limuna te maslinovo ulje.

2. Pileća prsa narežite na tanje trakice i uronite u marinadu. Piletinu ostavite u marinadi preko noći kako bi se svi sastojci dobro povezali.

3. Narezano povrće stavite u tavu i pirjajte podlijevajući ga temeljcem (ili vodom) sve dok ne omekša. Kada je povrće gotovo, izvadite ga iz tave i ostavite sa strane.

4. Piletinu izvadite iz marinade i kratko popecite sa svih stranau tavi u kojoj ste pirjali povrće. Uzmite u obzir da će piletina postati bijela zbog marinade, odnosno neće dobiti karakterističnu boju.

5. Kada je piletina gotova, dodajte povrće te zalijte marinadom. Ostavite da kuha 5-10 minuta.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali