Piletina s pršutom i šparogama
Bogato začinjena sočna piletina.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice brašna
- 2 komada pilećih prsa
- 4 kriške pršuta
- 170g nasjeckanih šparoga
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/4 šalice pesto umaka
- 1/4 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- svježi listići bosiljka
Priprema
Stavite brašno na plitki tanjur. Ako je piletina previše mokra, malo ju osušite papirnatim ručnikom. Začinite piletinu solju i paprom, pazite sa soli jer je pršut dovoljno slan. Utrljajte brašno u piletinu i otresite višak. Svaki komad piletine omotajte s pršutom i stavite na tanjur.
Šparoge kuhajte oko 5 minuta u kipućoj vodi, dok ne postanu mekane, ali hrskave. Pomiješajte pesto, vrhnje za kuhanje i pileći temeljac.
Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane. Smanjite vatru i dodajte umak od pesta i vrhnja za kuhanje i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte šparoge, kuhajte oko 1 minutu i poslužite s listićima bosiljka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345