Piletina s ružmarinom

Ukusna piletina poslužena s mrkvom u umaku od naranče.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica svježeg ružmarina
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 3 nasjeckane mrkve
- sol
- papar
- sok od 1 naranče
- 1 žlica aceta balsamica
- 1 žlica meda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte ružmarin i češnjak i dinstajte 1 minutu. Dodajte pileća prsa i pecite ih samo s jedne strane oko 5 minuta. Okrenite pileća prsa i pospite solju i paprom.
Stavite piletinu na lim za pečenje i pecite oko 20 minuta. U međuvremenu kuhajte mrkve u kipućoj vodi oko 5 minuta, stavite ih u tavu i prelijte narančom i acetom balsamicom. Kuhajte do željene gustoće. Izvadite piletinu i poslužite s mrkvom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u korici od oraha i ružmarina40 min12345
-
Jela od mesaPiletina u ružmarinu35 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići sa ružmarinom40 min12345
-
Jela od mesaPiletina s orasima i ružmarinom35 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s ružmarinom omotana slaninom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345