Piletina s tikvom

Piletina s tikvom

Piletina s tikvom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočna piletina s povrćem!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože
  • 3 g soli
  • 0,5 g mljevenog crnog papra
  • 15 g maslaca
  • 15 ml biljnog ulja
  • 350 g žute tikve, narezane
  • 350 g tikvica, narezanih
  • 1 rajčica, oguljena, bez sjemenki i nasjeckana

Priprema

U velikoj tavi rastopite maslac na ulju na srednje jakoj toplini. Začinite piletinu s pola soli i pola papra i dodajte ju u tavu. Pecite ju dok lagano ne dobije boju, oko 2 minute po strani. Prebacite na veliki tanjur ili pladanj i pokrijte kako bi ostalo toplo.

Odlijte masnoću iz tave i dodajte tikvice, tikve i rajčice. Začinite s preostalom solju i paprom. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj toplini sve dok se tikva malo ne smekša, znači oko 3 minute. Smanjite toplinu i vratite piletinu u tavu. Djelomično poklopite.

Kuhajte sve dok tikva ne bude mekana, a piletina bude bijela, ali još uvijek sočna, to jest oko 5 minuta dulje.

Prenesite piletinu na pladanj i pokrijte ju folijom da zadrži toplinu.

Povećajte toplinu na visoko. Kuhajte dalje smjesu povrća, miješajući često, taman dok gotovo sva tekućina ispari, oko 2 minute.

Složite povrće oko piletine i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti