Mekana piletina sa sezamom
Ukusna i mekana piletina u umaku od soje i sezama kojoj nećete moći odoljeti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica meda
- 1 žlica umaka od soje
- 1 žlica sezama
- 1 režanj češnjaka
- 1 bjelanjak
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 300 g pilećih prsa bez kostiju i kože
- papar
- sol
Priprema:
- Pomiješajte umak od soje, med, sezam i češnjak. Stavite na stranu.
- U zasebnu zdjelu umiješajte bjelanjke i kukuruzni škrob. Dodajte piletinu natrljanu solju i paprom.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pecite 6 do 8 minuta, povremeno okrećući piletinu, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
- Smanjite vatru i dodajte umak. Pirjajte nekoliko minuta konstantno miješajući.
- Poslužite uz prilog po želji.
Znanstvenici su ustanovili da sezamovo ulje poboljšava djelotvornost nekih lijekova koji se koriste za kontroliranje dijabetesa tipa 2. Drugo istraživanje je pokazalo da se uvođenjem sezamovog ulja u svakodnevnu prehranu može sniziti krvni tlak i razina glukoze kod hipertenzivnih dijabetičara, kojima je rizik od bolesti kardiovaskularnog sustava znatno povećan.
Vezani sadržaj:
Otkrijte koje su nevjerojatne dobrobiti sezama!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileća prsa u medu sa sezamom40 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345