Piletina u umaku od gljiva

Mnogima omiljena kombinacija za ukusan i zasitan obrok je piletina s umakom od gljiva, a uz to je i priprema brza i jednostavna.

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1 žlica ulja
  • 1 sitno narezani luk
  • 1 šalica narezanih šampinjona
  • 2 žlice bijelog vina
  • 1/4 šalice pilećeg temeljca
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice vlasca
     

Priprema piletine u umaku od gljiva

  1. Piletinu začinite solju i paprom.
  2. Zagrijte malo ulja u tavi na srednje jakoj vatri te ispecite piletinu.
  3. Kad je piletina pečena stavite ju na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom.
  4. U tavu dodajte luk i pirjajte ga dok ne zastakli. Dodajte gljive i povremeno miješajte dok ne omekšaju.
  5. Zatim dodajte vino i pirjajte dok gotovo sasvim ne ispari.
  6. Dodajte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje i vlasac te pirjajte dok ne proključa.
  7. Kad je umak gotov prelijte ga preko piletine i poslužite uz omiljeni prilog.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali