Piletina u umaku od kikirikija

Piletina u umaku od kikirikija

Piletina u umaku od kikirikija
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vječni hit za četiri osobe!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g kikirikija iz ljuske (neslanih), ogulite ih prije pećnice
  • 1,5 kg piletine
  • 2 velike žlice suncokretovog ulja
  • 1 crveni luk, tanko narezan
  • 100 g rajčica, oguljenih i grubo narezanih
  • 1 velika žlica pasirane rajčice
  • 1 čajna žličica papra
  • 1 velika žlica paprike
  • ½ čajne žličice đumbira
  • ½ čajne žličice cimeta
  • ½ čajne žličice korijandera
  • prstohvat soli
  • 450 ml pilećeg temeljca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Ravnomjerno rasporedite kikirikije na lim za pečenje i pržite u pećnici na 6-8 minuta dok ne budu lagano smeđi. Protresite ih i provjeravajte često. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih sameljite dok ne budu praškasta masa.

Zagrijte ulje u tavi i pecite piletinu dok ne dobije blago smeđu boju. Prebacite ju u dublji lonac.

Dinstajte luk u istom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte rajčice, pasiranu rajčicu, začine i sol. Miješajte na 3 minute, a zatim dodajte temeljac. Dovedite do vrenja, miješajući, a zatim sve prelijte preko piletine. Poklopite, smanjite vatru i pirjajte na 30 minuta.

Umiješajte kikiriki. Nastavite pirjati, pokriveno, na daljnjih 10-15 minuta, sve dok piletina ne omekša i umak ne bude zgusnut.

Skinite masnoću s površine, provjerite začinjenost i podesite ako je potrebno.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti