Piletina u umaku od meda i piva

Piletina u umaku od meda i piva

Piletina u umaku od meda i piva
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna, mekana i jako fina piletina.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žličice canola ulja
  • 4 polovice pilećih prsa
  • 1/4 žličice svježe mljevenog papra
  • 1/8 žličice soli
  • 3 žlice tanko narezanog luka
  • 1/2 šalice piva
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice svježeg peršina

Priprema

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.

Piletinu ravnomjerno začinite paprom i solju. Pecite ju oko 5 minuta na svakoj strani. Izvadite piletinu iz tave. Dodajte luk i pecite 1 minutu.
 
Pivo, soja sos, senf i med dobro izmiješajte. Dodajte u tavu na luk i kuhajte 3 minute. Vratite piletinu u tavu i prekrijte umakom. Ravnomjerno pospite s peršinom i poslužite.

 

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti