Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka

Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka

Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka
  • Objavljeno: Srijeda, 30.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Talijanski način pripreme piletine je ukusan i jednostavan. Poslužite uz povrće kuhano na pari ili uz rižu.
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ

Sastojci

  • 1 glavica narezanog luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 2 žlice nasjeckanog ružmarina
  • 4 pileća fileta
  • šaka svježeg bosiljka

Priprema

Na ulju kratko prepržite luk i češnjak, dodajte rajčicu, ružmarin i začine. Kuhajte 10 do 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Stavite piletinu na lim za pečenje, prelijte umakom i pecite 15 do 20 minuta.

Poslužite posuto bosiljkom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti