Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka
![Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka](/site/assets/files/54037/meso39.300x160.jpg)
Talijanski način pripreme piletine je ukusan i jednostavan. Poslužite uz povrće kuhano na pari ili uz rižu.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ
Sastojci
- 1 glavica narezanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 400 g nasjeckane rajčice
- 2 žlice nasjeckanog ružmarina
- 4 pileća fileta
- šaka svježeg bosiljka
Priprema
Na ulju kratko prepržite luk i češnjak, dodajte rajčicu, ružmarin i začine. Kuhajte 10 do 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Stavite piletinu na lim za pečenje, prelijte umakom i pecite 15 do 20 minuta.
Poslužite posuto bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
Prilozi
-
Jela od tjestenine
-
Jela od mesaPileće rolice sa špekom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurek s tikvicama i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaGalette s tikvicama, rajčicom i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehrana