Piletina u umaku od rajčice, ružmarina i češnjaka

Talijanski način pripreme piletine je ukusan i jednostavan. Poslužite uz povrće kuhano na pari ili uz rižu.
Vrijeme pripreme: 55 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ
Sastojci
- 1 glavica narezanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žličica maslinovog ulja
- 400 g nasjeckane rajčice
- 2 žlice nasjeckanog ružmarina
- 4 pileća fileta
- šaka svježeg bosiljka
Priprema
Na ulju kratko prepržite luk i češnjak, dodajte rajčicu, ružmarin i začine. Kuhajte 10 do 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Stavite piletinu na lim za pečenje, prelijte umakom i pecite 15 do 20 minuta.
Poslužite posuto bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345