Piletina u umaku od trešanja

Piletina u umaku od trešanja

Piletina u umaku od trešanja
  • Objavljeno: Petak, 13.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iako se čini kao nespojiva kombinacija uživat ćete u ovoj deliciji.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 pileća prsa bez kostiju
  • 1 šalica balsamico octa
  • sol
  • papar
  • Umak
  • 2 šalice trešanja bez koštica izrezanih na pola
  • 1/2 šalice soka od nara
  • 1/4 šalice crnog vina
  • 1/4 šalice balsamico octa
  • 1 1/2 žličica gustina
  • 1 1/2 žličica vode
  • 1 žlica maslaca
  • sol
  • papar

Priprema

Stavite piletinu u balsamico ocat. Neka se marinira u hladnjaku 1 sat.

Piletinu s obje strane začinite solju i paprom, i ispecite na roštilju.

Zagrijte trešnje, balsamico ocat, crno vino i sok od nara. Kada prokuha, smanjite vatru i kuhajte oko 3 minute. U maloj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob i vodu. Ulijte smjesu u umak od trešanja. Miješajte i kuhajte umak 2 minute. Uklonite s vatre i dodajte maslac narezan na kockice. Začinite solju i paprom po želji.

Stavite piletinu na veliki pladanj i prelijte umakom od trešanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti