Piletina u umaku s rajčicama

Piletina u umaku s rajčicama

Piletina u umaku s rajčicama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jako brza i jako ukusna večera.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 pileća prsa bez kostiju, prepolovljena
  • sol
  • papar
  • 3 žlice brašna
  • Umak

  • 2 žlice omekšanog maslaca
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 ½ žličica svježeg origana
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 šalice cherry rajčica
  • 1 žličica šećera
  • 1/3 šalice pileće juhe
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica hladne vode

Priprema

Pileća prsa s obje strane natrljajte solju i paprom. Uvaljajte piletinu u brašno i otresite višak. Stavite sa strane.

Pomiješajte maslac, češnjak, origano i papriku. Začinite solju i paprom po želji.

U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, rastopite 1 žlicu maslaca sa začinima na maslinovom ulju. Stavite pileća prsa i pecite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane. Izvadite pileća prsa na tanjur i stavite sa strane.

Povećajte toplinu i na tavu dodajte rajčice. Kuhajte ih oko 5 minuta. Dodajte preostalu smjesu maslaca na tavu. Miješajte rajčice dok se maslac ne otopi. Dodajte šećer i pileću juhu. Kuhajte uz neprestano miješanje nekoliko minuta. Gustin pomiješajte s hladnom vodom i dodajte umaku. Dobro izmiješajte i još malo kuhajte.

Pileća prsa poslužite prelivena umakom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti