Pita od divljači

Pita od divljači

Pita od divljači
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pita na lovački način.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 225 g luka, narezanog
  • 1 čajna žličica maslaca
  • 2 režnja češnjaka, narezana na sitno
  • 675 g mesa od divljači, bez kostiju i narezano na kockice
  • glatko brašno za meso
  • 1 ½ čajna žličica biljnog ulja
  • 225 g slanine, narezane na sitno
  • 1 lovorov list
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 150 ml crnog vina
  • 225 g šampinjona
  • 350 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje, razmućeno

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Lagano dinstajte luk na maslacu dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte češnjak i dinstajte na daljnjih minutu. Pospite meso divljači s brašnom te i njega pržite lagano na ulju sve dok ne dobije smeđu boju.

U velikoj poklopljenoj tavi lagano kuhajte meso sa slaninom, lukom, češnjakom, lovorovim listom, temeljcem i vinom. Taman prije nego je meso gotovo dodajte i gljive.

Nastavite kuhati dok sve ne omekša.

Ostavite da se ohladi.

Popunite lim za pečenje s lisnatim tijestom, ali pazite da vam ostane dovoljno tijesta da možete napraviti pokrov s njim.

Napunite sve sa smjesom od mesa, prekrijte s tijestom i pazite da zapečatite rubove. Uz pomoć četke premažite sve s jajetom.

Pecite na 25 minuta ili dok ne dobijete zlatno smeđu boju.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti