Pita od luka

Pita od luka

Pita od luka
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uljepšajte društvu dan s ovom odličnom pitom!
Vrijeme pripreme: 1:40h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Za tijesto

  • 25 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g maslaca
  • prstohvat soli
  • Za punjenje

  • 6 kom crvenog luka, narezanog
  • 150 ml vode
  • 4 reda slanine, narezane na manje komade
  • 50 g maslaca
  • 1 čajna žličica vegete
  • 2 žumanjka
  • 50 ml vrhnja
  • sol
  • crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °. Nauljite srednje veliki lim za pečenje.

Kako bi napravili tijesto, u velikoj zdjeli pomiješajte brašno i maslac. U čaši pomiješajte prstohvat soli i 50 ml vode, a zatim postepeno dodavajte u zdjelu sve dok smjesa ne poprimi oblik kugle. Razvucite tijesto i iskoristite ga za popunjavanje dna lima za pečenje.

Za punjenje, skuhajte luk u kipućoj vodi na 5 minuta, a zatim ga ocijedite.

Popržite slaninu na malo maslaca sve dok ne bude hrskava. Dodajte preostali maslac, luk, vegetu, sol i papar te kuhajte na narednih 15 minuta.

Umutite žumanjke i vrhnje zajedno. Dodajte u smjesu od luka i prelijte u lim za pečenje.

Pecite u pećnici na 40-45 minuta.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti