Potplećnjak ili ribeye odrezak s madagaskarskim umakom

Potplećnjak ili ribeye odrezak s madagaskarskim umakom

Potplećnjak ili ribeye odrezak s madagaskarskim umakom
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odrezak od prvog rebra mnogima je najdraži komad mesa jer ima masnu sredinu koja osigurava sočnost mesa, a u kombinaciji s madagaskarskim umakom i povrćem daje savršeno uravnotežen i ukusan obrok.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g potplećnjaka (ili ribeye odreska) debljine cca 3 cm
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 15 g maslaca
  • 2 žlice crnog papra
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice zelenog papra
  • 2 dl vinjaka (brandyja)
  • 250 ml vrhnja
  • 1 žlica crnog papra
  • 4 žlice senfa
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Prije samog pečenja papirom za ruke uklonite višak masnoće s mesa. Zatim dodajte 2 žlice crnog papra i dobro utrljajte u meso.
  2. Na vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte maslac. Kad se ugrije, stavite odrezak i pecite otprilike 4 minute sa svake strane, dok lagano ne porumeni. Smanjite vatru i ponovno okrenite odrezak s jedne i druge strane dok se ne pojave ružičaste kapljice, što znači da je srednje pečen.
  3. Maknite s vatre i zamotajte u aluminijsku foliju dok pripremate umak.
  4. Na istoj tavi dodajte još malo maslaca i maslinovog ulja, 2 češnja češnjaka i zeleni papar, promiješajte i ostavite da se kuha 1 minutu. Zatim dodajte vinjak (brandy) i kuhajte dok 2-3 minute, dok ne ispari.
  5. Dodajte vrhnje i crni papar i kuhajte dok se umak ne zgusne, uz lagano miješanje. Na kraju dodajte senf, dobro izmiješajte da se sastojci sjedine i maknite s vatre.
  6. Kušajte, dodajte sol i još papra po želji. Premjestite umak u posudu, na tanjuru poslužite topli odrezak, dodajte kuhano povrće i uživajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti