Pržena piletina

Pržena piletina

Pržena piletina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pržena piletina za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2-3 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 pile, narezano na komade
  • 3 režnja češnjaka, narezana
  • 2 luka kozjaka, narezana
  • 3 velike žlice vegete
  • Sok od pola limuna
  • sol
  • crni papar

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi na jakoj vatri. Lagano popecite pileće komade dok ne dobiju boju, u ulju u dvije serije.

Kada se popeku, smanjite jačinu vatre na srednje jaku i vratite svu piletinu u tavu. Poklopite tavu i ostavite neka se kuha oko 10 minuta.

Okrećite komade piletine s tim da malo po malo sa žlicom prelijevajte njihove sokove po njima. Zatim posujte češnjak, luk kozjak i pola vegete po vrhu. Začinite sa solju i paprom. Ponovo poklopite i kuhajte na daljnjih 8 minuta.

Kada je sve gotovo, izvadite piletinu zajedno s lukom, češnjakom i svim sokovima. Iscijedite sok od limuna preko piletine, pospite preostalu vegetu i poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti