Pureća prsa u umaku od naranče i meda

Psolužite uz prilog po izboru.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada purećih prsa
- 2 žličice mljevene paprike
- 3 žličice osušenog ružmarina
- 3 žličice osušenog timijana
- maslinovo ulje
-
Umak
- 2 žlice meda
- 1 žličica narančine korice
- sok od 1 naranče
- 1 1/2 žlica jabučnog octa
- 2 žličice senfa
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i pospite s malo maslinovog ulja.
Pureća prsa pospite solju i paprom. Stavite ih na lim za pečenje i pospite ostalim začinima. Pecite oko 30 minuta.
Med, narančinu koricu, sok od naranče, jabučni ocat, senf, malo soli i papra zagrijte na laganoj vatri. Kada počne kuhati, smanjite toplinu i miješajte 5 minuta. Pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Izvadite puretinu iz pećnice, prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345