Quesadille sa sirom i mljevenim mesom
- Objavljeno: Četvrtak, 28.05.2020.
Sočne i hrskave tortilje oduševit će djecu i odrasle.
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manji nasjeckani crveni luk
- 1 nasjeckana crvena ili žuta paprika
- 450 gr mljevene junetine
- 1 ½ žličica meksičkog začina (ili drugih začina po želji)
- sol i papar
- 6 velikih tortilja
- 200 gr ribanog sira
- 2 žlice maslaca
- mala konzerva kukuruza po želji
Priprema:
- Uključite pećnicu da se zagrije na 100 stupnjeva.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i papriku te pirjajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte junetinu i pirjajte konstantno miješajući dok meso ne poprimi smeđu boju.
- Na svaku tortilju preko cijele površine stavite ribani sir, a meso stavite na polovicu svake tortilje. Ako želite, dodajte malo kukuruza na svaku torilju. Tortilje ostavite rastvorene.
- Rastopite maslac u tavi na srednjoj vatri i stavite rastvorenu tortilju na tavu. Zagrijavajte tortilju dok ne poprimi smeđu boju, a zatim ju presavinite tako da polovica na kojoj je meso ostane s donje strane.
- Tortilju stavite u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva kako bi ostala topla prije posluživanja. Postupak ponovite s preostalim tortiljama. Kada je zadnja tortilja gotova, preostale tortilje izvadite iz pećnice i prerežite po pola.