Rezanci od špinata sa teletinom

Rezanci od špinata sa teletinom

Rezanci od špinata sa teletinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlična kombinacija za 4 osobe!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450g teletine izrezane na tanke trake
  • glatko brašno
  • 50g maslaca
  • 1 glavica luka, narezana
  • 125ml suhog bijelog vina
  • 4 žlice pilećeg temeljca
  • 175ml slatkog vrhnja
  • 600g rezanaca od špinata
  • 3 žlice svježeg parmezana
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema

Uvaljajte teleće trakice u brašno. Rastopite maslac u tavi. Dodajte teleće trake i popecite dok ne dobiju smeđu boju. Stavite na stranu.

Dodajte luk na tavu i pirjajte dok ne omekša i dobije zlatnu boju. Dodajte vino i pustite da zakuha. Dodajte pileći temeljac i vrhnje, sol i papar. Kuhajte umak sve dok ne bude gust i kremast, dodajući teletinu pri kraju.

U međuvremenu, kuhajte rezance u posoljenoj vod dok ne budu al dente.

Umiješajte 1 žlicu parmezana u umak, a zatim prelijte umak preko tjestenine i lagano promiješajte. Poslužite odmah i ukrasite sa preostalim parmezanom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti