Rižoto od prokulica i slanine
![Rižoto od prokulica i slanine](/site/assets/files/26489/ib_1413235667_721.300x160.jpg)
Savršen način da konzumirate prokulice!
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 1 šalica arborio riže
- 1/3 šalice bijelog vina
- 3 šalice povrtnog temeljca
- 1/2 šalice parmezana
- 2 žlice maslaca
- 8 nasjeckanih kriški slanine
- 4 šalice nasjeckanih prokulica
Priprema
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte rižu i nastavite dinstati 1 do 2 minute. Dodajte vino i promiješajte. Dodajte temeljac, ali samo onoliko koliko je potrebno da prekrijete rižu.
Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, dok riža ne apsorbira temeljac. Ponavljajte ovaj proces dok ne iskoristite sav temeljac. Dodajte parmezan i maslac. U drugu tavu pržite slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte prokulice i nastavite dinstati 8 do 10 minuta. Poslužite uz rižu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJednostavan rižoto sa slaninom i graškom45 min12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
-
Jela od mesaZapečena riža s brokulom i piletinom1 h12345
Popularni recepti
-
Prilozi
-
Jela od tjestenine
-
Jela od mesaPileće rolice sa špekom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurek s tikvicama i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaGalette s tikvicama, rajčicom i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehrana