Rižoto s piletinom, mahunama, paprikom i kukuruzom

Rižoto s piletinom, mahunama, paprikom i kukuruzom

Rižoto s piletinom, mahunama, paprikom i kukuruzom
  • Objavljeno: Petak, 20.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj ručak možete jesti i dva dana zaredom ili ga ponijeti u školu ili na posao.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g pilećih prsa (narezanih na kockice)
  • 200 g riže za rižoto (Arborio ili slična)
  • 150 g zelenih mahuna (svježe ili smrznute, narezane na komade)
  • 1 crvena paprika (oko 150 g, narezana na kockice)
  • 100 g kukuruza (može biti svježi, iz konzerve ili smrznuti)
  • 1 manji luk (sitno nasjeckan)
  • 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 1 l pilećeg temeljca (može se koristiti i povrtni)
  • 50 g maslaca
  • 30 g maslinovog ulja
  • 50 g naribanog parmezana (po želji)
  • sol i papar (po ukusu)
  • 1 žličica slatke paprike u prahu
  • svježi peršin (za ukras)

Ovaj kremasti rižoto s pilećim mesom i raznim povrćem je idealan brzi ručak za pripremiti preko tjedna jer se može spremiti i podgrijati za ručak sutradan. Priprema je  jednostavna i ako koristite naš recept ne morate biti iskusni kuhar da biste ga uspješno pripremili. U nastavku otkrijte kako pripremiti hranjivi brzi ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji. 


Priprema

  1. U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan luk i pržite dok ne postane proziran, otprilike 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite još minutu.
  2. U tavu dodajte piletinu narezanu na kockice. Začinite solju, paprom i slatkom paprikom. Piletinu pržite dok ne poprimi zlatno smeđu boju, oko 7-10 minuta. Izvadite piletinu iz tave i stavite je sa strane.
  3. U istu tavu dodajte rižu. Rižu pržite na srednjoj vatri dok ne postane staklasta, oko 2-3 minute. Pomalo počnite dodavati temeljac, često miješajući. Nakon što riža upije dodanu količinu tekućine, dodajte još i ponavljajte postupak dok riža ne postane kremasta i al dente (to traje otprilike 15-20 minuta).
  4. Kad je riža skoro gotova, dodajte mahune, papriku i kukuruz. Promiješajte i pustite da se kuha još 5-7 minuta, dok povrće ne omekša, a riža ne bude potpuno kuhana. Ako je potrebno, dodajte još malo temeljca.
  5. Vratite piletinu u tavu s rižom i povrćem, dodajte maslac i naribani parmezan. Miješajte dok se sve ne sjedini i postane kremasto.
  6. Poslužite rižoto topao, posut svježim nasjeckanim peršinom.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti