Rižoto s piletinom, mahunama, paprikom i kukuruzom
Ovaj ručak možete jesti i dva dana zaredom ili ga ponijeti u školu ili na posao.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g pilećih prsa (narezanih na kockice)
- 200 g riže za rižoto (Arborio ili slična)
- 150 g zelenih mahuna (svježe ili smrznute, narezane na komade)
- 1 crvena paprika (oko 150 g, narezana na kockice)
- 100 g kukuruza (može biti svježi, iz konzerve ili smrznuti)
- 1 manji luk (sitno nasjeckan)
- 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- 1 l pilećeg temeljca (može se koristiti i povrtni)
- 50 g maslaca
- 30 g maslinovog ulja
- 50 g naribanog parmezana (po želji)
- sol i papar (po ukusu)
- 1 žličica slatke paprike u prahu
- svježi peršin (za ukras)
Ovaj kremasti rižoto s pilećim mesom i raznim povrćem je idealan brzi ručak za pripremiti preko tjedna jer se može spremiti i podgrijati za ručak sutradan. Priprema je jednostavna i ako koristite naš recept ne morate biti iskusni kuhar da biste ga uspješno pripremili. U nastavku otkrijte kako pripremiti hranjivi brzi ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji.
Priprema
- U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan luk i pržite dok ne postane proziran, otprilike 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite još minutu.
- U tavu dodajte piletinu narezanu na kockice. Začinite solju, paprom i slatkom paprikom. Piletinu pržite dok ne poprimi zlatno smeđu boju, oko 7-10 minuta. Izvadite piletinu iz tave i stavite je sa strane.
- U istu tavu dodajte rižu. Rižu pržite na srednjoj vatri dok ne postane staklasta, oko 2-3 minute. Pomalo počnite dodavati temeljac, često miješajući. Nakon što riža upije dodanu količinu tekućine, dodajte još i ponavljajte postupak dok riža ne postane kremasta i al dente (to traje otprilike 15-20 minuta).
- Kad je riža skoro gotova, dodajte mahune, papriku i kukuruz. Promiješajte i pustite da se kuha još 5-7 minuta, dok povrće ne omekša, a riža ne bude potpuno kuhana. Ako je potrebno, dodajte još malo temeljca.
- Vratite piletinu u tavu s rižom i povrćem, dodajte maslac i naribani parmezan. Miješajte dok se sve ne sjedini i postane kremasto.
- Poslužite rižoto topao, posut svježim nasjeckanim peršinom.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Jela od mesaZapečeni tost sa šunkom, jajetom i sirom20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345