Slani kolač od hrskavih krumpirića i slanine

Slani kolač od hrskavih krumpirića i slanine

Slani kolač od hrskavih krumpirića i slanine
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.03.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovu slojevitu slanu tortu od krumpira možete napraviti i u manje kaloričnoj verziji, ako izostavite slaninu.
Vrijeme pripreme: 1:50h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 429 kcal / 1.794,94 kJ

Sastojci

  • 1.2 kg krumpira
  • 50g rastopljenog maslaca
  • slanina, količina po ukusu
  • sol i papar
  • začini po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite vatrostalnu posudu papirom za pečenje.

Narežite krumpire na što tanje listiće. Ulijte malo maslaca preko papira za pečenje i poslažite krumpire.

U preostali maslac umiješajte začine po želji i prelijte preko krumpira. Na vrh stavite malo slanine narezane na tanke trakice.

Pecite 1 sat i trideset minuta, dok krumpir ne poprimi zlatnu boju.

Kada se krumpiri malo ohlade, izvadite ih iz posude i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti