Složenac od jetrica i makarona
Ljubitelji jetrica navalite!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350 g svinjećih jetrica, tanko narezanih
- 25 g maslaca
- 2 luka, tanko narezana
- 3 velike žlice glatkog brašna
- 150 ml pilećeg temeljca
- 400 g konzerviranih rajčica, narezanih
- 2 čajne žličice svježe kadulje, narezane
- 100 g makarona
- Sol
- Crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Popržite jetrice u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru na pola maslaca, s tim da dobiju laganu boju, po minutu sa svake strane. Izvadite ih i stavite sa strane.
Dodajte preostali maslac i pirjajte luk na njemu kroz 3 minute, tj. sve dok ne omekša i dobije lagano zlatnu boju. Dodajte brašno i kuhajte miješajući na minutu. Dodajte temeljac i rajčice. Dovedite mješavinu do vrenja, miješajući na minutu.
Vratite jetrice u posudu i dodajte kadulju i malo soli i papra.
Pokrijte i kuhajte u pećnici na sat vremena.
Tjesteninu skuhajte dok ne bude al dente, a zatim ju ocijedite.
Dodajte ju u vatrostalnu zdjelu.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSloženac od tjestenine, piletine i šparoga45 min12345
-
Jela od mesaSloženac od šunke i sira1:30h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTjestenina s chorizo kobasicom i čilijem15 min12345
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345