Složenac od jetrica i makarona

Složenac od jetrica i makarona

Složenac od jetrica i makarona
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ljubitelji jetrica navalite!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350 g svinjećih jetrica, tanko narezanih
  • 25 g maslaca
  • 2 luka, tanko narezana
  • 3 velike žlice glatkog brašna
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 400 g konzerviranih rajčica, narezanih
  • 2 čajne žličice svježe kadulje, narezane
  • 100 g makarona
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Popržite jetrice u vatrostalnoj zdjeli koja smije na vatru na pola maslaca, s tim da dobiju laganu boju, po minutu sa svake strane. Izvadite ih i stavite sa strane.

Dodajte preostali maslac i pirjajte luk na njemu kroz 3 minute, tj. sve dok ne omekša i dobije lagano zlatnu boju. Dodajte brašno i kuhajte miješajući na minutu. Dodajte temeljac i rajčice. Dovedite mješavinu do vrenja, miješajući na minutu.

Vratite jetrice u posudu i dodajte kadulju i malo soli i papra.

Pokrijte i kuhajte u pećnici na sat vremena.

Tjesteninu skuhajte dok ne bude al dente, a zatim ju ocijedite.

Dodajte ju u vatrostalnu zdjelu.

Poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti