Sočna piletina u marinadi od balzamičnog octa
- Objavljeno: Subota, 29.10.2022.
Sastojci
- 2 odreska od filea pilećih prsa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica umaka od soje
- 2 žlice balzamičnog octa
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica sušenog origana
- sol
- papar
Priprema sočne piletine u marinadi od balzamičnog octa
1. Začinite odreske soli i paprom te ih istucite batom za meso. Stavite ih u vrećicu sa zatvaračem, dodajte maslinovo ulje, ocat, umak od soje, protisnuti češnjak i origano.
2. Zatvorite vrećicu i nježno protresite kako biste marinadu ravnomjerno rasporedili oko mesa.
3. Stavite u frižider na 15 minuta.
4. Piletinu izvadite iz vrećice i pecite na prethodno zagrijanoj grill tavi 5 do 7 minuta sa svake strane.
5. Poslužite uz prilog po želji.
Uz puretinu, piletina pripada nemasnoj vrsti mesa i idealan je izbor za one koji nastoje smanjiti unos crvenog mesa i njegovih prerađevina čiji se neumjereni unos povezuje s razvojem nekih bolesti, kao što su dijabetes tipa 2 i karcinom debelog crijeva. Proteini iz piletine pomažu jačanju i razvoju mišića te održavaju zdravlje kostiju. Ova vrsta mesa je bogata i vitaminima A, B3 i B6, koji je bitan za živčani sustav i održavanje krvnih žila zdravima.
Vezani sadržaj:
- Odmrzavanje piletine: što trebate, a što nikada ne smijete raditi
- Trikovi uz koje će pileća prsa svaki put ispasti neodoljivo sočna
- Zapečene tortilje s piletinom