Sočna piletina u marinadi od balzamičnog octa

Isprobajte ''dosadnu'' piletinu na malo drugačiji način.

Sastojci

  • 2 odreska od filea pilećih prsa 
  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • 1 žlica umaka od soje 
  • 2 žlice balzamičnog octa 
  • 2 režnja češnjaka 
  • 1 žličica sušenog origana 
  • sol 
  • papar 

Priprema sočne piletine u marinadi od balzamičnog octa

1. Začinite odreske soli i paprom te ih istucite batom za meso. Stavite ih u vrećicu sa zatvaračem, dodajte maslinovo ulje, ocat, umak od soje, protisnuti češnjak i origano.

2. Zatvorite vrećicu i nježno protresite kako biste marinadu ravnomjerno rasporedili oko mesa.

3. Stavite u frižider na 15 minuta.

4. Piletinu izvadite iz vrećice i pecite na prethodno zagrijanoj grill tavi 5 do 7 minuta sa svake strane.

5. Poslužite uz prilog po želji.

Uz puretinu, piletina pripada nemasnoj vrsti mesa i idealan je izbor za one koji nastoje smanjiti unos crvenog mesa i njegovih prerađevina čiji se neumjereni unos povezuje s razvojem nekih bolesti, kao što su dijabetes tipa 2 i karcinom debelog crijeva. Proteini iz piletine pomažu jačanju i razvoju mišića te održavaju zdravlje kostiju. Ova vrsta mesa je bogata i vitaminima A, B3 i B6, koji je bitan za živčani sustav i održavanje krvnih žila zdravima.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali