Svinjetina i marelice u loncu

Svinjetina i marelice u loncu

Svinjetina i marelice u loncu
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zanimljiva kombinacija još zanimljivijeg okusa.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 srednje velika svinjska odreska
  • 1 luk, narezan
  • 2 žute paprike, očišćene i narezane
  • 2 čajne žličice curry praha
  • 1 velika žlica glatkog brašna
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 100 g ocijeđenih marelica
  • 2 velike žlice senfa
  • sol
  • crni papar

Priprema

Skinite suvišnu masnoću sa svinjetine te ju zatim popržite u velikoj tavi sve dok ne dobije lagano smeđu boju.

Dodajte luk i paprike te miješajte na srednje jakoj vatri kroz slijedećih pet minuta. A zatim umiješajte i curry prah i brašno.

Dodajte i temeljac, cijelo vrijeme miješajući, a zatim i marelice i senf.

Poklopite i ostavite neka se krčka na 25-30 minuta, taman dok ne bude mekano.

Začinite sa solju i paprom i poslužite vruće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti