Svinjetina s lećom

Svinjetina s lećom

Svinjetina s lećom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zapečena svinjska pisanica sa začinjenom lećom.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 408 kcal / 1.707,07 kJ

Sastojci

  • 1 šalica isprane leće
  • sol
  • papar
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 komada svinjske pisanice
  • 2 žlice octa
  • 2 žličice senfa
  • 1 sitno nasjeckana stabljika celera
  • 1 sitno nasjeckana mrkva
  • 1/2 glavice sitno nasjeckanog luka
  • 1/2 šalice prženih oraha
  • 2 žlice peršina

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 408
Ukupno masti 16g
Kolesterol 58mg
Natrij 738mg
Ukupno ugljikohidrata 33g
Proteini 35g


Priprema

Zagrijte pećnicu na 200° C. Zagrijte 4 šalice vode te pustite da proključa. Dodajte leće i 1 žličicu soli te kuhajte 20 do 25 minuta, povremeno miješajući.

U međuvremenu zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Svinjetinu začinite s 1/2 žličice soli i papra te pecite, povremeno okrećući 8 minuta. Zatim svinjetinu prenesite na lim za pečenje i stavite u pećnicu da se peče 10 do 12 minuta.

U veliku zdjelu pomiješajte ocat, senf, preostale 2 žlice ulja i 1/4 žličice soli i papra. Dodajte leće, celer, mrkvu, luk i orahe te dobro promiješajte. Poslužite sa svinjetinom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti