Svinjski but iz pećnice s marinadom od senfa

Svinjski but iz pećnice s marinadom od senfa

Svinjski but iz pećnice s marinadom od senfa
  • Objavljeno: Petak, 22.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj recept je odlična ideja za obiteljski ručak.
Izvor slike: Pexels
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 800 g svinjskog buta
  • žlica dijon senfa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • 120 ml vode
  • lovorov list, vezica timijana, nekoliko listova kadulje

Priprema:

  1. Svinjski but u komadu stavite u posudu, začinite soli i paprom, te dobro premažite senfom i maslinovim uljem. Meso ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.
  2. Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva.
  3. Za to vrijeme prerežite luk i češnjak na pola, te ih poredajte po limu za pečenje. Zatim na to prebacite meso. Pecite 10 minuta.
  4. Dok je meso u pećnici, u manji lonac ulijte vino i kuhajte na srednjoj vatri. Nakon što zakipi pustite da kuha još 2 minute. Dodajte vodu, lovorov list, timijan i kadulju. Pričekajte da zakipi, te maknite s vatre.
  5. Meso izvadite iz pećnice i preko njega prelijte dobiveni umak.
  6. Vratite meso u pećnicu i pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva. Svakih 10-15 minuta otvorite pećnicu i pomoću žlice podlijte meso umakom kako bi ono ostalo sočno.
  7. Kako biste provjerili je li meso gotovo upotrijebite kuhinjski termometar – temperatura u sredini mesa bi trebala biti između 68 i 70 stupnjeva. Ako je temperatura manja ostavite meso u pećnici još 10-ak minuta.
  8. Kada je meso gotovo izvadite ga iz pećnice i pokrijte aluminijskom folijom. Ostavite da tako stoji na sobnoj temperaturi još 10 minuta,
  9. Meso narežite i poslužite s povrćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti