Svinjski chow mein
Okus Kine na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 250 g rezanaca
- 4 velike žlice biljnog ulja
- 2 velike žlice blagog soja umaka
- 250 g svinjskih fileta, skuhanih i narezanih na trakice
- 100 g mahuna, očišćenih i narezanih
- 1 čajna žličica soli
- ½ čajne žličice šećera
- 1 velika žlica rižinog vina
- 2 mlada luka, tanko narezana
- ½ čajne žličice sezamovog ulja
Priprema
Kuhajte rezance u kipućoj vodi, a zatim ih ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Ocijedite ih ponovno, a zatim pomiješajte s 1 žlicom biljnog ulja.
Zagrijte žlicu biljnog ulja u woku dok ne bude vruće. Dodajte rezance, a zatim ih pržite konstantno miješajući na 2-3 minute zajedno sa žlicom sojinog umaka. Zatim sve uklonite na tanjur za posluživanje i držite na toplom.
Zagrijte preostalo ulje, dodajte svinjetinu i mahune te pržite miješajući na dvije minute.
Dodajte sol, šećer, rižu, vino, ostatak soja umaka i polovicu mladog luka u wok.
Umiješajte smjesu u wok, dodajući malo vode ako je potrebno, a zatim sve prelijte preko rezanaca i pospite sezamovim uljem i preostalim mladim lukom.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345