Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera

Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera

Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera za roštiljčić.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 ml soka od jabuke
  • 60 ml biljnog ulja
  • 15 ml umaka od soje
  • 1 g đumbira, mljevenog
  • Prstohvat soli i papra
  • 5 g kukuruznog škroba
  • 120 ml vode
  • 6 kom svinjskih kotleta

Priprema

Zagrijte roštilj na jaku toplinu.

U malom loncu za umake, pomiješajte smeđi šećer, sok od jabuke, ulje, umak od soje, đumbir, sol i papar. Dovedite sve do vrenja.

Zatim pomiješajte vodu i kukuruzni škrob u maloj zdjeli i umutite ga u smjesu smeđeg šećera. Miješajte dok se ne zgusne.

Dobro očetkajte i nauljite rešetke prije stavljanja svinjskih kotleta na roštilj. Pecite kotlete na 10-12 minuta, okrečući samo jedanput. S četkom nanesite umak na meso taman prije nego što mislite ukloniti kotlete s roštilja.

Poslužite s preostalim umakom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti