Svinjski kotleti u umaku od brusnica
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 1 čajna žličica luka u prahu
- 300 ml umaka od brusnice
- 2 velike žlice smeđeg šećera
- 1 čajna žličica đumbira
- Prstohvat muškatnog oraščića, mljevenog
- 250 g mrkve, narezane na trakice
- 1 čajna žličica kukuruznog brašna
- 1 velika žlica peršina, svježe narezanog
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
Pospite kotlete s lukom u prahu na obje strane i stavite ih na stranu.
U srednje velikoj tavi zagrijte umak od brusnice, smeđi šećer, đumbir, muškatni oraščić i 2 žlice vode na oko 2 minute, taman dok se umak od brusnice ne rastopi.
Stavite mrkve u veliku vatrostalnu zdjelu, a zatim raspodijelite kotlete preko mrkvi. Žlicom ravnomjerno raspodjelite umak od brusnice preko kotleta.
Pokrijte i pecite u pećnici oko 45 minuta, sve dok se svinjetina temeljito ne ispeče.
Izvadite kotlete na tanjur za posluživanje i posujte mrkve preko njih.
Prelijte preostali umak iz vatrostalne zdjele u srednje veliku tavu.
Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte na dvije minute miješajući, taman dok se umak zgusne.
Žlicom ravnomjerno rasporedite preko kotleta i pospite peršinom.
Poslužite odmah.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice u voćnom umaku!45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345