Svinjski kotleti u umaku od brusnica

Svinjski kotleti u umaku od brusnica

Svinjski kotleti u umaku od brusnica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izmamite osmijehe gostima s ovim fantastičnim kotletima!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 4 svinjska kotleta
  • 1 čajna žličica luka u prahu
  • 300 ml umaka od brusnice
  • 2 velike žlice smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica đumbira
  • Prstohvat muškatnog oraščića, mljevenog
  • 250 g mrkve, narezane na trakice
  • 1 čajna žličica kukuruznog brašna
  • 1 velika žlica peršina, svježe narezanog

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 ° C.

Pospite kotlete s lukom u prahu na obje strane i stavite ih na stranu.

U srednje velikoj tavi zagrijte umak od brusnice, smeđi šećer, đumbir, muškatni oraščić i 2 žlice vode na oko 2 minute, taman dok se umak od brusnice ne rastopi.

Stavite mrkve u veliku vatrostalnu zdjelu, a zatim raspodijelite kotlete preko mrkvi. Žlicom ravnomjerno raspodjelite umak od brusnice preko kotleta.

Pokrijte i pecite u pećnici oko 45 minuta, sve dok se svinjetina temeljito ne ispeče.

Izvadite kotlete na tanjur za posluživanje i posujte mrkve preko njih.

Prelijte preostali umak iz vatrostalne zdjele u srednje veliku tavu.

Pomiješajte kukuruzno brašno s 1 žlicom vode. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte na dvije minute miješajući, taman dok se umak zgusne.

Žlicom ravnomjerno rasporedite preko kotleta i pospite peršinom.

Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti