Svinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi

Odlični svinjski odresci za šest osoba!
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 ml soka od limuna
- 30 ml biljnog ulja
- 4 režnja češnjaka, sitno narezana
- 6 g soli
- 0,5 g osušenog origana
- 0,5 g papra
- 6 svinjskih odrezaka bez kostiju
Priprema
U velikoj plastičnoj posudi, pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odrezak u posudu, zatvorite i držite u frižideru na minimalno 2 sata ili preko noći. Često okrećite posudu kako bi distribuirali marinadu.
Zagrijte roštilj na visoku toplinu.
Uklonite odreske iz posude i prebacite preostalu marinadu u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, maknite s vatre i stavite sa strane.
Lagano nauljite rešetke roštilja. Pecite odreske na 5 do 7 minuta po strani, često ih premazujući s kuhanom marinadom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPikantni svinjeći odresci40 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina50 min12345
-
Jela od mesaSočna svinjetina3 h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345