Svinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi

Svinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi

Svinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlični svinjski odresci za šest osoba!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 60 ml soka od limuna
  • 30 ml biljnog ulja
  • 4 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 6 g soli
  • 0,5 g osušenog origana
  • 0,5 g papra
  • 6 svinjskih odrezaka bez kostiju

Priprema

U velikoj plastičnoj posudi, pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odrezak u posudu, zatvorite i držite u frižideru na minimalno 2 sata ili preko noći. Često okrećite posudu kako bi distribuirali marinadu.

Zagrijte roštilj na visoku toplinu.

Uklonite odreske iz posude i prebacite preostalu marinadu u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, maknite s vatre i stavite sa strane.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Pecite odreske na 5 do 7 minuta po strani, često ih premazujući s kuhanom marinadom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti